Recensies

Wat anderen zeggen 

Mark Bogert

Componist Rockopera Jack The Ripper, Beste Gitarist van de Benelux en gitarist bij Knight Area:

"Voor de kooropnames van Magoria 2 heb ik een viertal zeer getalenteerde vocalisten benaderd met de vraag of zij de koren wilde inzingen voor ons nieuwe album. Licia van Wijngaarden heeft de altpartijen voor haar rekening genomen. Ik ben ontzettend vereerd dat ze hieraan heeft meegewerkt en ze heeft een waanzinnige prestatie geleverd. Twaalf uur achter elkaar hebben we in de studio aan een stuk doorgewerkt om alles af te krijgen. Licia's discipline is groot en ze blijft enorm scherp. Zowel voor de repetitie als de opnames was ze ontzettend goed voorbereid en ze kan heel goed in groepsverband werken. Ze heeft een prachtige stem en weet zich prachtig te blenden in het koor. Daarnaast heeft ze ook een geweldige leadstem. Dank je wel Licia, voor je geweldige prestatie en zeer fijne samenwerking".

Lorenzo Mignacca

Bigbandleider bij o.a. New Harlem Deluxe en Jazz Focus Bigband:

"Ik doe al jaren projecten met verschillende bands. Drie jaar geleden had ik voor een project een aantal backingvocalisten nodig. Toen heeft iemand mij over Licia getipt als een goeie en steady zangeres. Sindsdien heb ik verschillende projecten gedaan waarbij ik backingvocalisten nodig had en Licia is altijd de eerste die ik ervoor belde! Licia is altijd heel goed voorbereid, enthousiast en vrolijk, maar wat Licia ook heeft wat ik heel belangrijk vind, is een goede commitment als ze met je in zee gaat! Ik hoop nog vele jaren met haar te mogen werken!.....

Peter de Bruin

Muzikant en organisator JD's Bigband:

"Op uitnodiging van ons, JD's bigband uit Dordrecht, heeft Licia een workshop verzorgd voor haar oude band, waarvan ze zangeres is geweest. Wij als deelnemers hebben een gezellige, leerzame en vrolijke avond gehad met duidelijke uitleg over de ritmes welke wij oefenden. Dat Licia ook nog steeds heel goed kan zingen is ons die avond ook weer duidelijk geworden. Wij danken Licia voor de deskundige en en enthousiaste inbreng".

Anoniem

Zangeres in communityband:

"Werken met Licia is altijd fijn, gezellig en uitdagend. Ze gaat liefdevol om met anderen en helpt je om het beste uit jezelf te halen! Ze straalt als ze met muziek bezig is en laat anderen hierdoor ook hun licht vinden".

Jan Slager

Dirigent van JD's Bigband:

"Licia heeft bij onze bigband als leadzangeres diverse stijlen gezongen: Latin, Swing en Pop. In de jaren dat ze bij ons was, is ze ontzettend gegroeid als zangeres. Van het zingen van de noten tot een ware vertolker. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk op de bandleden en ik ben blij dat ze nog af en toe met ons meezingt".

Suzanne Sanders Music

Frontvrouw bij de band waar Licia backingvocal is:

"Licia heeft een bescheiden, positief en passievol voorkomen. Ze is iemand die staat voor haar vak als zangeres, iemand die haar werkzaamheden uiterst serieus neemt. Ze houdt rekening met jouw persoonlijke wensen, maar heeft ook een eigen mening, muzikale style en interpretatie.

Mede dankzij haar beroep als muziekdocent, beschikt Licia over goede sociale vaardigheden en kan zij, met diverse soorten mensen, goed samenwerken. Dit doet zij zonder oordeel en zij benadert nieuwe gezichten altijd met een positieve instelling.

Licia is een gevoelsmens die open staat voor impulsen van buitenaf, dit maakt haar soms kwetsbaar, maar hierdoor staat zij ook in contact met haar gevoel. Licia komt altijd gemaakte afspraken na en geeft aan wanneer iets te veel of onrealistisch is. Hierdoor weet je altijd wat je aan haar hebt. Ook werken onder druk is geen probleem. Licia wil wel graag van tevoren weten waar ze aan toe is, wanneer dat duidelijk is verschijnt zij altijd zeer voorbereid op locatie.
Als zangeres beschikt Licia ook over al deze bovengenoemde eigenschappen. Licia heeft een groot inlevingsvermogen en dit is altijd terug te horen tijdens het zingen. Rustige integere ballads, ritmische vlotte nummers of in het geval van mijn muziek: mystieke droompop, kortom: Licia is van vele markten thuis. Met haar lichte, neigende naar klassieke, stem weet zij de perfecte klank te creëren die prachtig passend is als backing vocalist. Licia bekleedt deze rol met verve, maar is ook in staat om je als solozangeres muis- en muisstil te krijgen.
Ik ben ontzettend blij met onze samenwerking. Naast haar muzikale talent is Licia ook een ontzettend fijn mens om mee te werken. Ik heb zelden iemand ontmoet met de betrokkenheid en flexibiliteit die Licia heeft. Dat is iets om te koesteren".